fredag, juni 11, 2010

Anna tippar VM, slutspel

mästerskapets avsparks gryning har nåtts och det är lika bra att redovisa hela skiten, eller snarare resterande del, av skiten på ett bräde. Själv(a) kan vi inte se några inledningsmatcher FÖR VÅR JÄVLA BOX ÄR SÖNDER men vi förlitar oss tryggt på att allt ändå kommer följa schemat Olsson målade upp i tippningens första del. vi missar nog inget.

Här går vi, åttondelsfinaler!
-----
Mexico-Sydkorea & Tyskland-USA
För det första var det inte en självklarhet att Mexico går före Sydkorea och USA före Tyskland. Men ok, Sydkorea är väl inga Änglar och Tyskland, som sagt 2.a världskriget
AO vidare: Mexico & USA

Danmark-Paraguay &
Slovakien-Japan
Danmark över Paraguay är given. Slovakien och Japan är inte given, men jag tänkte såhär; bättre att Europa möter Asien än att Europa möter Europa, så det fick bli Japan av Slovakien o Japan.
AO vidare: Danmark & Japan

Argentina-Uruguay
[red. anm.: Tydligen så självklar att matchen lämnas helt okommenterad av Olsson.]
AO vidare: (Slovenien &) Argentina

Portugal-Chile & Spanien-Brasilien
här tänkte jag till lite igen; Av chile o portugal är portugal given map på tidigare kommentarer, spanien o brasilien var svår men återigen bättre med europa mot sydamerika än europa mot europa, så brasilien fick gå före i kön.
AO vidare: Portugal & Brasilien
-----

Åttondelsfinalerna är slut och vi har bjudits på en liten glimt into the dark inner corners av Olssons mind där idrottsliga konflikter inte avgörs av faktiskt fotbolls-lig kapacitet utan snarare av rättvisetänkande och något vagt kösystem uppbyggt av värlsdel vs. världsdel.

Nog teoretiserande, kvartsfinaler!
-----

Mexico-USA
Mexico USA är svår. Nu får jag bortse från mitt ego som gillar USA och tänka på sånna faktiska idioter det finns där. MexMaffian är farlig och elak men vettefan om repuplikanernas värsta republikaner är både farligare och elakare. Så jag får gå på att USA är farliga och elakare, den mexiakanska maten och färgglatt folk.
AO vidare: Mexico

Danmark-Japan
Och eftersom jag inte ens trodde att Japan hade fotbolsspelare är det högst osannolikt att de kan vinna över ett gäng skandinaver. Så då får Danmark gå vidare där. plus att Japan har en alltför rå historia.
AO vidare: Danmark

Slovenien-Argentina
Orättvist att Slovenien ska behöva möta Argentina!
AO vidare: Argentina

Portugal-Brasilien
ch vidare; bättre med europa mot sydamerika än europa mot europa, så då fick favoriterna möta varandra; Portugal o Argentina då alltså.
AO vidare: Portugal
-----

Inget att se mer här folks. Liksom för er läsare har Olssons ursprungliga entusiasm här mattats betänkligt och resterande tre matcher avhandlars kort och koncist enligt en närmast absurt simplistisk metod.

Semifinaler (och final)!
-----
Mexico-Danmark & Argentina-Portugal
Sen blir det riktigt svårt, mexico-danmark och argentina-portugal... Så jag får helt enkelt gå i bokstavsordning. Danmark o Argentina kommer då före Mexico o Portugal...

Final: Danmark-Argentina
...
Och vidare blir det då Argentina som vinner.



Antiklimax, någon?


För att visa att Olsson har stenkoll på vad hon snackar om avslutar vi med Argentina-Cambiassos 25-passningar-i-rad-2-0 mot SerbienMontonigger last time around i tyskland, mycket nöje: