onsdag, juni 09, 2010

Ångrade mig, tryckte tillbaka-knappen

Okej, jag ångrade mig. Skulle kommentera hur faaan Svenne Littorins enda slutsats (dagens DN) av DN´s artikelserie om vuxenmobbing på arbetsplatser (1, 2, 3, 4 och 5) kan vara att det behövs mer individuellt ansvar och inte satsa på fler lagar som ger brottsoffer (cause that´s what they are!) rätt till upprättelse och kompensation.

Enligt Littorin blir den svenska konsekvensen av uppdagandet, citat artikel (se hela på länkbilden):

"Ledarskapet på svenska arbetsplatser är otroligt dåligt [...] Kurser om arbetsmiljö bör bli obligatoriska på alla civilekonom- och civilingenjörsutbildningar [...] Inom kort ska vi lägga fram en handlingsplan för arbetsmiljöfrågor till riksdagen."
Handlingsplanen innehåller inte några konkreta lagändringar.
Zariemba som artikelförfattare måste känna sig grovt missuppfattad, det var ju inte som att han påpekade vilken väg andra länder gått och att det funkat bättre där. Inte alls. Förutom hela tiden.
Money Quote:
Harcèlement moral, moraliska trakasserier, är det franska begreppet för ”mobbning”. Till synes samma sak, men inte helt och hållet. I Sverige är mobbning på arbetsplatsen en förseelse mot arbetsmiljön. I Frankrike och Belgien är den ett brott mot den personliga integriteten, som räknas som en grundläggande medborgerlig rättighet.
Men så kolla ja lite dailyshow-vidzz nu på morgonen och var istället tvungen att fästa uppmärksamheten på gårdagens moment of zen, the latest dance-craze från brazil.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Moment of Zen - Surra de Bunda
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical HumorTea Party