lördag, september 03, 2005

fuck yeah

y´all know me, säga vad man vill om family guy, south park, gilmore girls, alf, scrubs eller what have you´s, men ni vet att det är simpsons som är the game. sanning att säga finns det simpsonsavsnitt.
och så finns det simpsonsavsnitt.
jag tänker förstås på avsnitt 13 säsong 6 'and Maggie makes three'. slår an den där episka tonen som man ser alltför sällan nuförtiden. nåväl down to biz, homer slutar på kärnkraftverket för att kunna uppfylla sin livsdröm; att arbeta på den lokala bowlinghallen, ett jobb homer beskriver som a wonderful waking coma
homer väljer förresten att avsluta sin anställning hos mr burns på ett väldigt ... stilfullt vis.

I hope I haven´t upset you, Bongohead!


på det nya bowlingjobbet är homer i sitt esse, han bara går runt och äger hallen, han har aldrig varit lyckligare och karriärsbytet är enligt homer det bästa han gjort i hela sitt liv. efter ett tag samlas det såklart lite smolk i glädjebägaren då marge blir knocked up och homer tvingas gå tillbaka till sitt jobb på kärnkraftverket för att finansiera familjen etc etc. homer måste såklart förnedra sig för burns innan han får tillbaka anställningen, något som subtilt görs genom att sätta upp en skylt framför homers arbetsplats med texten dont forget, you´re here forever!
stackars homer är såklart kalasdeppad och, to make a long story short, saknas det massa bilder på maggie i familjens fotoalbum. familjen undrar var dessa foton är varpå homer svarar I keep them where I need the most cheering up
Klipp till homers arbetsrum där bilderna sitter på väggarna, inzoomning på skylten där homer täckt över tillräckligt med bokstäver för att det enda som syns är.

well you´ll see. det är så vackert, i cry when you do that, man. som henry rollins sa.

Sådärja, det var väl en onödigt lång historia för att berätta en poäng kanske bara jag intresserar mig för. well, tuff skit. nu ska jag ner på stan och köpa tetra-vin, fest fest.