onsdag, maj 19, 2010

äntligen!

...blev det bloggvänligt att referera amerikansk politik igen.
Som vi alla vet är det röstningsdags till a handful of platser i senaten och huset till hösten (nattvaka, check!) och kandidaterna som ska ställa upp i de valen har just börjats väljas ut genom primaries all over the place. ett par stycken har gått av stapeln men det har inte riktigt brunnit till förrän igår. 2 resultat att titta lite extra på, and they be democratic:

Till senaten, Pennsylvania: Joe Sestak slog Arlen Specter, 54-46.
Arlen Specter, som gick över från republikanerna -> demokraterna rätt nyligen har varit rätt så kontroversiell då han varit bland de svårare att lägga en demokratröst i de senaste kritiska omröstningarna (Health care, bailouts, financial reform...) blev alltså nu slagen av utmanaren Sestak. Välkommet av de icke-moderata demokraterna då han även ser ut att gå bättre i opinionssiffrorna i höstens riktiga val.

Till senaten, Kentucky: Blanche Lincoln (eller som vi tycker om att kalla henne, rövhåls-PanterTanter-Blanche Lincoln) lyckades inte få >50% mot utmanaren Bill Ha(l)ter
varför de nu om 3 veckor går in i övertids-mode womano-a-mano i direkt omröstning. Blanche som alltid var lika svår att få över på demokraternas sida när det gällde vårdreformen och många andra självklara grejer (hon är ju från en konservativ stat, vad ska man säga) var aldrig bra på att välja sina fighter (konventionell visdom) och är nu rätt höga odds på att hon åker, i extravalet. Good for you demokrater!
8´e Juni, Ställ klockan!
On a sidenote så är det märkligt att Blanche inte lyckades kapitalisera mer på sitt namn, cause it is a good one. Hur usel måste man liksom vara för att inte ro hem alla val in double digits när man har ett namn så komplett gjort för politiken som Blanche Lincoln?
Well that´s Blanche för dig, alltid en brudtärna, aldrig en brud.