onsdag, oktober 28, 2009

4 apples out of 5 oranges

District9 igår var grymt bra, jag ger den 4/5 orangutanger. Bästa filmen på länge, och då gick ändå Love Actually på trean i söndags.
en sak som slog mig bara, och nu får du sluta läsa om du verkligen tänker se filmen, vilket jag antar att du inte tänker göra.


för att vara kortfattad så handlar det om att massa aliens har packats ihop i ett slumområde i Johannesbur, Sydafrika. En byråkrat skickas ut till området för att snacka, han blir smittad av någon goja och (helt oväntat!) börjar hans arm snart muteras till en alien-arm. sjukt coolt iallafall. så tar militären in honom till en hemlig avdelning av den statliga myndigheten där han arbetar för att göra tester på honom, han bryter sig ut därifrån och militären följer efter honom tillbaka till den enda platsen där han kan vara säker från människorna, alien-lägret. så fattar han att han måste tillbaka till labbet för att hämta tillbaka gojan och då drar han dit, skjuter sig förbi vakter och när han skall passera genom flera säkerhetsdörrar så visar det sig att han kan använda sin gamla kod för att ta sig in!!
sjukt dåliga processer på det stället. här har de alltså en tidigare anställd som de vet har börjat muteras till alien och på det är han överfarlig. men nej nej, de har inte en tanke att ta bort honom från databasen över vilka som har tillgång till huset etc. fantastiskt.
men ändå, 4/5.

ja iallafall. Onsdag, hit me with your rytmpinne.